מתכון חלב ציפורים של רוזה (ולפיש) שפר

מתכון חלב ציפורים של רוזה (ולפיש) שפר

קינוח המכיל קרם המופק על ידי בישול חלמוני ביצים בתוספת חלב ווניל.

  • 5 חלבוני ביצים מופרדים
  • 1 כוס סוכר
  • 3 שקיות סוכר וניל
  • מקל וניל
  • 3 כוסות חלב

הוראות הכנה:

 
מפרידים את הביצים מקציפים את החלבון לקצף חזק עם חצי כוס סוכר ושמים בצד.
שמים בסיר 2 כוסות חלב, 2 שקיות סוכר וניל הסוכר ותמצית וניל/מקל וניל מביאים לרתיחה. מידי פעם בוחשים כשהחלב רותח.
מנמיכים את הלהבה, ובעזרת כף לוקחים מהחלבון המוקצף מוסיפים לסיר עם החלב ממשיכים לבשל ובעזרת הכף הופכים את החלבון שצף, הם לא היו כדורים הם ניראו יותר כמו עננים.

טורפים את חמשת החלמונים עם חצי כוס הסוכר שנותרה, שקית סוכר וניל וכף קמח.
לאחר מכן מוסיפים את כוס החלב שנותרה.
לוקחים סיר גדולים ומרתיחים בו מים. מניחים בתוכו את הסיר הקטן כדי שהרכיבים לא יישרפו (“אמבט מרים”), ומבשלים עד שהתערובת נהיית סמיכה.
מסננים את החלב בו התבשלו ענני החלבונים ומוסיפים גם אותו לתערובת החלמונים.
במהלך הבישול יש לבחוש מדי פעם. מצננים את קרם החלמונים ויוצקים אותו לקערה. מניחים עליו את ענני החלבונים 
לפני הגשת חלב הציפורים מגרדים שוקולד בפומפייה על העננים.
בתמונה: רוזה (ולפיש) שפר עם בתה חוה גודמן. רוזה נולדה בכפר קולפין שבבאצ’קי ב פטרובאץ בוויוודינה סרביה ביתם של איזידור ואווה ולפיש.
במהלך המלחמה רוזה הייתה בטרזינשטאט ובברגן בלזן, הוריה נרצחו באושוויץ.
סגירת תפריט